FAQ

Zašto kupiti električno vozilo „ELECTA NEVO“?

Jedan od najvažnijih razloga za odabir električnog vozila su troškovi goriva koji su 8 do 10 puta niži u usporedbi sa troškovima konvencionalnih vozila. U troškove ubrajamo i troškove održavanja koji su za električna vozila niža čak i do 50%. Vožnjom električnog vozila doprinosimo kvaliteti života smanjenjem emisije CO2 i ostalih onečišćujućih tvari posebice u gradskim područjima kao i smanjenje buke.

Koliko kilometara možete prijeći s jednim punjenjem?

Uzmemo li u obzir da električno vozilo ima kapacitet baterije od 960Ah, sukladno specifikacijama od strane proizvođača, vozilo ima domet do 130 km. Važno je napomenuti da domet električnog vozila ovisi o kapacitetu baterije, načinu vožnje te uvjetima na ceti.

Koju brzinu može postići električno vozilo?

Električna vozila imaju snagu, ubrzanje i brzinu kao i konvencionalni automobili koji imaju efikasnost motora daleko manju. „ELECTA NEVO“ vozilo postiže maksimalnu brzinu od 75 km/h.

Koji su izvori za punjenje električnih vozila?

Tendecija je električna vozila puniti isključivo iz obnovljivih izvora energija. Punite „ELECTA NEVO“ na bilo koju monofaznu utičnicu izmjenične struje od 220V, 16A.

Koliko je vremena potrebno za napuniti bateriju ?

U slučaju ako se baterija isprazni do 20% njezinog kapaciteta (što je njezina konačna razina), šest do osam sati je potrebno da se baterija napuni do 100%. Važno je ukazati kako je nadopuna moguća u bilo kojem trenutku bez negativnih posljedica na bateriju.

Koliki je vijek trajanja baterije?

Prema tehničkim karakteristikama proizvođača, baterija ima vijek trajanja u prosjeku od prijeđenih 40.000 km (oko 700 – 800 ciklusa punjenja). Nakon 50.000 km možete razmišljati o izmjeni baterije čiji je kapacitet od početnog kapaciteta pao na gotovo 80%.

O nama

Poduzeće Electa Sol d.o.o. je osnovana 2013. godine. Njezina osnovna djelatnost je uvoz i prodaja električnih vozila, distribucija i skladištenje električne energije. Vođena zelenim trendom započinje razvijati svoju vlastitu marku vozila „ELECTA“. Naš cilj je smanjiti ovisnost o nafti. Ponuditi eko proizvode te podučiti naše kupce kako živjeti i raditi na očuvanju okoliša kako bi ga i generacije poslije nas mogle koristiti.

Pronađite nas